RUTES I ITINERARIS

El Collsacabra és un dels tresors paisatgístics de Catalunya i representa el bressol de la cultura catalana més autèntica. Descobrir els seus racons amagats o bé fer esport amb un guia local per les seves contrades és una delicadesa per als sentits…

És un autèntic paradís pels excursionistes de la mitja muntanya, amb infinitat d’opcions paisatgístiques, amb rierols, cascades, racons màgics i pobles medievals.

 

RUTES, ITINERARIS I ASTRONOMIA

El Collsacabra és un indret màgic, senders, camins, cingleres, rieres, gorgs d’aigua, flora, fauna, pantans i escenaris bucòlics on gaudir en família, amics, parella o sols.

Si us agrada, l’escalada, el trekking, la bicicleta de muntanya o passejar per gaudir de la bellesa de la natura, a poca distància de La Rectoria i de l’Església de Sant Joan de Fàbregues podreu trobar, les tombes antropomòrfiques dels Bassis o el Mirador dels Bassis, rutes per fer amb bicicleta o a peu, ràpels al costat de l’imponent salt de Sallent o de la peculiar cinglera de l’Agullola.

Des de la mateixa Rectoria i voltants de l’Església podreu gaudir d’unes espectaculars vistes dels límits del Collsacabra i les Guilleries o bé iniciar les rutes que hàgiu triat.

Si el que us agrada és gaudir de l’espectacle que ens proporciona la flora i la fauna, només cal que estigueu atents i veureu els voltors o els corbs que cada dia sobrevolen els cims de les cingleres fent moviments suaus i deixant-se endur pel vent, un espectacle visual magnífic que la natura ens posa davant dels ulls.

En qualsevol estació de l’any, el capvespre és màgic, el sol cau darrera les cingleres, el cel es torna roig i agafa un color blau fosc deixant pas a l’espectacle astronòmic més bonic de la nit, milions d’estrelles.
Durant el mes d’agost pels volts de Sant Llorenç podreu delectar-vos veien les “Perseides”.
Entre els mesos de febrer a octubre, just al capvespre enlairem la mirada cap al cel i ens trobem damunt el cap la mostra de la immensitat de l’univers enmig de la natura, la via làctia.